Vetafzuigsystemen

Het technisch reinigen van vetafzuigsysteem, vetkanalen en afzuigkap

Een schoon afzuigsysteem is essentieel voor de brandveiligheid. Verzekeraars verplichten hun klanten om minstens eenmaal per jaar de installatie te laten inspecteren en reinigen. Na inspectie wordt in kaart gebracht welke onderdelen vervuild zijn en gereinigd moeten worden. Na de werkzaamheden wordt er een reinigingscertificaat verstrekt waaruit blijkt dat uw systeem volgens de geldende normen is gereinigd.

Wij kunnen de volgende werkzaamheden voor u verrichten:

– Reinigen afzuigkap / dampkap
– Reinigen afvoerkanalen / vetkanalen
– Het leveren en monteren van inspectieluiken
– Het reinigen van de afvoermotor / afvoerventilator
– Het leveren en plaatsen van alle soorten filters: zakkenfilters, filterdoek, koolstofcilinders, enz.
– Kleine reparaties verrichten en storingen oplossen (iom installateur)

Vervuiling in vetkanalen

De vervuiling in vetkanalen is niet te vergelijken met die van luchtkanalen. Daarom gebruikt C&R Group andere materialen en andere methodes om dit type kanaal te reinigen. De luchtafvoerkanalen van onder andere lucht uit een keuken kunnen zeer snel vervuild raken. Dit kan een groot veiligheidsrisico met zich meebrengen. Vettige aanslag aan de binnenzijde van de kanalen kan gemakkelijk vlam vatten, wanneer deze niet op tijd zijn schoongemaakt. Het vuil dat ver van de kap verwijderd is, is moeilijk te bereiken en wordt daarom in veel gevallen verwaarloosd. C&R Group gaat voor 100% veiligheid en reinigt het hele systeem grondig.

Door het reinigen van de vetkanalen bespaart u energie en voorkomt u gevaarlijke branden die bij nalatigheid gemakkelijk kunnen ontstaan. De vetkanalen kunnen via verschillende methodes worden gereinigd:

– Met water onder hoge druk
– Ice Technologie
– Handmatig, in combinatie met reinigingsmiddel

Voordelen

De voordelen van reinigen zijn: een optimale keukenhygiëne, een grotere brandveiligheid, het voldoen aan de eisen van de verzekeraars (1x per jaar), een betere werking van de installatie en minder kans op vervelende storingen, een langere levensduur van de installatie en tot slot een lager energieverbruik!

Een adviseur kan vrijblijvend bij u langskomen en u van een goed advies voorzien. U ontvangt dan geheel vrijblijvend een duidelijke aanbieding zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. De kwaliteit van de reiniging is afhankelijk van de methode die wordt toegepast. Bij ieder project wordt vooraf doorgenomen welke methode het beste past bij de installatie en uiteraard het beschikbare budget. C&R Group heeft hiervoor een speciale oplossing. Klik op de link voor meer informatie Clean-Safe 80 programma.

Het is ook mogelijk uw vetafzuigsysteem te laten coaten, voor meer informatie klik hier.

Spare (reserve) ventilator

Veel klanten zullen de situatie wel herkennen dat ineens, vlak voor het drukke weekend, de afvoerventilator het begeeft. Om dan nog even snel een nieuwe en prijstechnisch goede motor te vinden is zeer moeilijk. De meeste leveranciers hebben ze niet op voorraad, en al is dat wel het geval dan is vaak de prijs veel te hoog omdat men weet dat u in een benarde positie zit. Bij ons kunt u zeer gemakkelijk, snel en voor concurrerende prijzen een spare (reserve) ventilator kopen. Die slaan wij dan voor u op in ons magazijn. Wanneer wij periodiek uw afzuiginstallatie komen reinigen, dan demonteren we de vervuilde motor en monteren we de schone spare ventilator. Wij reinigen de vervuilde motor vervolgens weer om deze in ons magazijn te bewaren, tot de volgende onderhoudsbeurt. Mocht er dan onverhoopt een motor kapot gaan dan heeft u altijd nog een spare ventilator bij ons klaar liggen. Uiteraard komen wij deze in dat geval met spoed bij u omwisselen!

 

Vraag offerte aan

 

  • Laat uw kanalen tijdig reinigen!
  • Voor reiniging
  • Na reiniging

Wij werken voor: