Oliegestookte CV

Het technisch reinigen van oliegestookte CV-installaties

Oliegestookte CV-installaties komen in Nederland nog maar zelden voor. Maar met name in de scheepvaart is het gebruik van de oliegestookte installaties nog steeds gangbaar.

In vergelijking met gasgestookte installaties raken oliegestookte installaties veel sneller vervuild met roet en kalksteen. Daarom is het belangrijk om deze zorgvuldig en regelmatig te laten reinigen. Met speciaal door ons ontworpen borstels reinigen wij deze installaties zeer grondig. Desgewenst kunnen wij meteen de rookafvoerkanalen (schoorstenen) reinigen en voorzien van inspectieluiken.

De reiniging van oliegestookte cv-ketels is noodzakelijk omdat de roet daarvan zich niet alleen afzet in het rookkanaal, maar ook in de buizen van de ketel blijft zitten. Deze vette roet bevat veel zwavel die, als die niet tijdig wordt verwijderd, een keiharde niet of nauwelijks te verwijderen afzetting in de buizen achterlaat. Dit zorgt er weer voor dat het rendement sterk verminderd wordt.

Een goed en tijdig onderhouden toestel zorgt voor minder storingen, en vermindert het aantal dure reparaties of vervanging van onderdelen. Een langere levensduur is het resultaat!

Vraag offerte aan

 


Wij werken voor: