Luchtkanalen

luchtkanalen

 

 Technisch reinigen en desinfecteren van luchtkanalen

Luchtbehandelingssystemen met bijbehorende luchtkanalen komen in veel verschillende gebouwen voor. Onder andere in de industrie, zoals in fabrieken en werkplaatsen, maar ook in utiliteitsgebouwen zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen. Ook in steeds meer (particuliere) woningen of appartementengebouwen treft men luchtbehandelingssystemen aan.

De lucht wordt vanuit de luchtbehandelingskast verspreid via de luchtkanalen door het hele gebouw. Om het “Sick Building Syndrome” te voorkomen (zie luchtbehandelingskasten) dienen de luchtbehandelingskasten en de luchtkanalen tijdig grondig gereinigd en gedesinfecteerd te worden. C&R voert inspecties uit en, waar nodig, kunnen wij de kanalen reinigen via verschillende methodes:

Kanaal reinigen
Het reinigen van een luchtkanaal

 

– handmatige borstelmethode;

– vacuüm borstelmethode;

– pneumatisch reinigen (met behulp van perslucht);

– natte reiniging (water met reinigingsmiddel);

 

Met deze methodes kunnen wij ieder systeem grondig reinigen en desinfecteren. Tijdens de reiniging worden op strategische plaatsen inspectieluiken aangebracht zodat het controleren en inspecteren van de kanalen mogelijk wordt. Wij verzorgen ook rapportages voor en na de reiniging. Zo wordt het eindresultaat ook voor u als klant inzichtelijk.

Hieronder ziet u een luchtkanaal vóór en na reiniging. De inwendige vervuiling kan nare gevolgen hebben voor de luchtkwaliteit in het betreffende gebouw.

IMG_0024IMG_0039

Verschillende kanalen

Ook het reinigen van inwendig geïsoleerde kanalen is voor C&R geen probleem. Door middel van de perslucht methode gecombineerd met een onderdruk unit kunnen wij ook dit type kanalen grondig reinigen.

Het is zelfs mogelijk om na de reiniging de kanalen te laten impregneren, zodat de losse vezels van het isolatiemateriaal ingekapseld worden en dus niet in het systeem of in de omgevingslucht terecht komen.

 

Vraag offerte aan

 

  • Luchtkanalen lopen door het hele gebouw
  • Schematische weergave van de aanwezige luchtkanalen
  • Inspectie van de luchtkanalen brengt verontreinigingen in beeld
  • Luchtkanalen van bovenaf gezien

 


Wij werken voor: