Condensors (drycooler)

drycoolerCondensors (Drycoolers) hebben vaak veel te lijden door het vele vuil dat in de omgevingslucht zit. De condensors (drycoolers) raken daardoor vervuild en verliezen hun rendement. Dit kan leiden tot storingen en een onnodig hoog energieverbruik.

Door de condensors(drycoolers) regelmatig te laten reinigen kan men veel problemen voorkomen en blijft het rendement van de installatie behouden. De condensors (drycoolers)worden meestal gereinigd aan het begin van het koelseizoen om zo ook de warmere dagen probleemloos door te komen. Door de agressieve samenstelling van de vervuiling gaan de lamellen corroderen en zelfs verteren. Dit veroorzaakt oxidatie van de lamellenblokken en verlies van het warmte-wisselend vermogen.

Hieronder een voorbeeld van vervuiling en corrosie in de lamellen van een condensor(drycoolers). Rechts ziet u dezelfde lamellen na een grondige specialistische reiniging.

ProMessa condensors voorProMessa condensors na

 

 

 

 

 

 

 

Om dit probleem tegen te gaan kan C&R de lamellen voorzien van de speciale C&R Air Fin Coating. Deze zeewaardige coating wordt op plaatsen gebruikt waar installaties veel te verduren hebben  (bijvoorbeeld in kustgebieden met zilte lucht en in gebieden met veel industrie of verkeerswegen (waar dus veel fijnstof in de lucht zweeft). Door het aanbrengen van onze coating direct na het reinigen, is uw kostbare installatie veel beter beschermd tegen deze schadelijke omgevingsfactoren van buitenaf en hecht vuil minder snel aan. De warmtegeleiding van de coating is van dien aard dat het de warmteoverdracht niet aantast.

 

  • C & R is gespecialiseerd in het coaten van condensors (gaskoelers)
  • C & R werkt aan grote industriële installaties
  • .. aan middelgrote installaties
  • .. en schuwt ook kleinere werkzaamheden niet!

Coaten condensors (drycoolers)

Wanneer u een condensor (drycoolers) laat reinigen en/of coaten wordt uw installatie opgenomen in ons bestand. U krijgt dan op gezette tijden automatisch een bericht waarin u geadviseerd wordt om tijdens het periodieke onderhoud de fysieke toestand van de lamellen te laten beoordelen. C&R ontzorgt u zoveel mogelijk, zodat uw installatie optimaal blijft functioneren. In sommige situaties, waarin installaties meer dan normale belasting moeten doorstaan, kan het nodig zijn jaarlijks te inspecteren. De installatie wordt na behandeling voorzien van een duidelijke sticker waarop de laatste behandeldatum is af te lezen.

Zelfs na reiniging problemen tijdens de hitte?

Dan is een nevel-installatie om de condensors (drycoolers) adiabatisch te koelen misschien een betere optie! Lees hier voor verder op de pagina Nevel-installatie.

Vraag offerte aan

 


Wij werken voor: