Luchtbehandelingskasten

lbk

Het technisch reinigen en desinfecteren van luchtbehandelingskasten

 Het “Sick Building Syndroom” waarover al vele jaren gesproken wordt, veroorzaakt vele klachten (circa 400.000 per jaar). Het merendeel van de klachten is gerelateerd aan de slechte luchtkwaliteit binnen gebouwen. Dit kan leiden tot een combinatie van symptomen waarbij de meest voorkomende irritatie aan ogen, neus en keel, huidirritatie of algehele gezondheidsproblemen zijn. Een en ander kan leiden tot een hoger ziekteverzuim en verslechtering van het werkklimaat.

Luchtbehandelingskasten zijn als het ware de longen van een gebouw. Via de luchtbehandelingskasten wordt het gebouw voorzien van frisse lucht. Het is daarom van het grootste belang dat deze in optimale conditie verkeren. Een goede hygiënische conditie van de luchtbehandelingskast zorgt ervoor dat de toevoerkanalen minder snel vervuilen en dat de werkruimtes schoner blijven. Bovendien heeft de luchtbehandelingskast dan een langere technische levensduur.

Door microbiologisch onderzoek  van de luchtkwaliteit in de luchtbehandelingskast en in de werkruimtes kan worden beoordeeld of er een reiniging moet plaatsvinden. Dit traject verzorgen wij geheel in samenwerking met een geaccrediteerd laboratorium. U krijgt dan een duidelijk en overzichtelijk rapport, ondersteund met foto’s.

 

Wij reinigen uw luchtbehandelingskast met de grootste zorgvuldigheid:

  • – We demonteren en her monteren de kast
  • – We reinigen de koel- en verwarmingsbatterijen
  • – We reinigen en controleren de kleppen- en ventilatorsecties
  • – We reinigen de druppelvangers
  • – We reinigen en controleren de afvoer ten behoeve van condens lekbakken
  • – We reinigen/zuren de bevochtigingssecties
  • – We desinfecteren de hele kast na reiniging
  • – We brengen rapportage uit van de status van de LBK

Ook kunnen wij periodiek voor u de filters vervangen. Vanwege de grote aantallen filters die wij inkopen kunnen wij zeer scherpe prijzen krijgen van de filterfabrikanten. Uiteraard profiteert u daar ook van!

De installatie wordt na behandeling voorzien van een duidelijke sticker waarop de laatste behandeldatum is af te lezen.

Wij verzorgen ook de complete renovatie van luchtbehandelingskasten, voor meer informatie klik hier.

 

Voor een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) kunt u ook bij ons terecht!

Vraag offerte aan

 


Wij werken voor: