Airsocks / luchtverdeelslangen

foto-socksHet technisch reinigen van airsocks of luchtverdeelslangen

Het comfort dat verkregen wordt in een ruimte wanneer er gebruik wordt gemaakt van luchtbehandeling hangt in grote mate af van het gebruik van de ruimte en de manier waarop de lucht in de ruimte wordt gebracht. Een te hoge luchtinblaassnelheid van gekoelde lucht wordt in de meeste gevallen als onprettig ervaren. Daarom hangt in verschillende gekoelde ruimtes een zogenoemde “airsock”, ook wel luchtverdeelslangen genoemd.

De stoffen structuur van een “airsock” zorgt niet alleen voor een goede luchtverdeling maar het dient ook gewild of ongewild als filter voor stof. Het is niet alleen belangrijk voor de luchtkwaliteit maar ook voor het zicht dat deze airsocks regelmatig gereinigd worden.

C&R reinigt de airsocks door middel van een speciaal voor luchtslangen ontworpen wasproces. Door gebruik te maken van dit speciale wasprogramma garanderen wij het volgende:

– Reinigen zonder krimp

– Reinigen zonder verkleuring

– Reinigen zonder de doorlaatbaarheid van de airsocks te verminderen

C&R demonteert, reinigt en her-monteert de airsocks zonder dat er krimp optreedt. Het woord “luchtverdeelsysteem” zegt het al: het systeem verdeelt de lucht. Dit soort systemen kunnen vervuild raken met stof, schimmels en andere in de lucht zwevende deeltjes. Het is belangrijk voor het behoud van het rendement en het besparen van energie om dit soort systemen schoon te houden.

Diverse voorbeelden van airsocks. 

 • Gemonteerde airsocks
  Gemonteerde airsocks
 • Gemonteerde airsocks
  Gemonteerde airsocks
 • Gemonteerde airsocks
  Gemonteerde airsocks
 • Gemonteerde airsocks
  Gemonteerde airsocks

 

Ruilpakketten

Om u nog sneller van dienst te kunnen zijn maken wij gebruik van zogenaamde ruilpakketten. Wij plaatsen dan schone airsocks en reinigen dan de vervuilde airsocks in onze werkplaats. Zo kunnen we de werktijd sterk reduceren. Het is mogelijk om schone airsocks bij ons op te laten slaan in ons magazijn en bij de volgende reiniging weer om te wisselen. Dit bespaart reistijd en –kosten, en uiteraard het milieu!

Airsocks kunnen door het gebruik vervuild raken met schimmels en micro-organismen. Deze kunnen uw pand worden ingeblazen en het werkklimaat aantasten en zelfs tot ziekteverzuim leiden. Tevens kunnen de airsocks door vocht en schimmel scheuren zodat vervanging noodzakelijk is. Door jaarlijks inspectie en reiniging door C&R uit te laten voeren kunnen onnodige kosten voorkomen worden.

Leveren van airsocks

Het leveren, reparen en vermaken van de socks hoort ook tot het takenpakket. Dus voor volledig onderhoud aan de airsocks gaat u naar C&R!

Vraag offerte aan


Wij werken voor: