Droogijsstralen

Reinigen met droogijs

Droogijsstralen is een bijzondere reinigingsmethode waarbij geen water maar koolzuur (in vaste vorm) gebruikt wordt. Deze methode is zeer geschikt om vervuiling van oppervlakken en objecten te verwijderen. Droogijs is een natuurlijk product en dus milieuvriendelijk en veilig om mee te werken. Het proces is bijzonder effectief, en is een tijdbesparend alternatief voor traditionele industriële reinigingsmethodes.

Droogijsstralen is een volledig droog proces, aangezien het droogijs uit C02 bestaat en dus verdampt wanneer het met het te reinigen oppervlak in aanraking komt. Door de lage temperatuur van het droogijs koelt het vuil af en krimpt het. Zo laat het vuil zeer eenvoudig los.

Voordelen

– Bacteriedodend
– Geen gevaar voor corrosie
– Milieuvriendelijk reinigen zonder chemicaliën of straalmiddelen
– Minimale machinestilstandtijden dankzij snelle en effectieve reiniging
– Oppervlakken worden niet beschadigd
– Geen resten zoals straalmiddelen of afvalwater

Een bijkomend voordeel is dat CO2 niet elektrisch geleidend is. Hierdoor kunnen stroomkasten en bedrading gewoon worden gereinigd zonder ze eerst spanningsvrij te moeten maken. Dankzij het bacteriedodende effect van CO2 neemt bacteriegroei sterk af. Dit is vooral interessant voor de voedingssector en de farmaceutische industrie.

Het reinigingsproces:

Mechanisch

De droogijskorrels versnellen in de luchtstroom en raken de ongewenste aanslag met hoge snelheid, waarna deze verwijderd wordt.

Thermisch

De lage temperatuur van het droogijs (-79,5 ℃) zorgt als het ware voor thermische shock: de aanslag krimpt, wordt broos en vertoont kleine scheurtjes. Hierdoor maakt de vervuiling zich van het oppervlak los.

Sublimatie

Wanneer de droogijskorrels een oppervlak raken, verdampen ze van vaste vorm direct naar gasvorm. Dit hele proces heet sublimatie. Hierdoor wordt het volume 700 keer vergroot, waardoor de aanslag “explodeert”.

Dit proces wordt voornamelijk toegepast in:

– Food – productiebanden, machines, koelingen, ventilatiekanalen, elektrische panelen, printplaten reinigen ect.
– Industriële reiniging – mallen, ventilatiekanalen, motoren, productiebanden etc.
– Facilitaire reiniging – oppervlakte reiniging, reinigen van bekleding etc.
– Grafische industrie – inktrollen, matrijzen, afwerkingsmachines, offsetpersen etc.
– Kunststof/rubberindustrie – matrijzen, mallen, persen, transportbanden etc.
– Brandschade reiniging – verwijderen van roet
– Jachtbouw – antifouling verwijderen, reinigen van bekleding, motoren, casco’s etc.
– Bouw – Verwijdering van spuitasbest, gevelreiniging, verwijderen van bepaalde soorten verf etc.

 

Vraag offerte aan

Droogijsstralen, reinigen met droogijs

Bent u op zoek naar droogijsstralen? Wij zijn dé specialist en leverancier op het gebied van droogijsstralen. Droogijsstralen is een reinigingsmethode waarbij geen water gebruikt wordt, maar gereinigd wordt met koolzuur. Wij gebruiken deze methode om bij u de vervuiling van oppervlakten en objecten snel en effectief te verwijderen. Deze zeer effectieve methode zorgt ervoor dat de machines niet lang uit hoeven te staan en hoeven de werkzaamheden niet stil te liggen. Doordat er bij deze reinigingsmethode geen gebruik gemaakt wordt van water, is het een droog proces. Zodra de droogijsstralen in aanraking komen met de vervuilde ondergrond verdampt het gelijk. Droogijsstralen is erg functioneel, omdat het snel de bacteriën doodt.  Deze methode heeft als extra voordeel dat de kans op corrosie zeer klein wordt. Daarnaast is het een milieuvriendelijke manier om te reinigen, omdat het zonder chemicaliën of straalmiddelen gedaan wordt.

Voordelen van droogijsstralen

De droogijsstralen methode heeft meerdere voordelen. Deze methode doodt bacteriën en schimmels snel, corrosie is niet langer een gevaar en de oppervlakten worden niet beschadigd, omdat er geen gebruik gemaakt wordt van chemicaliën of straalmiddelen. Verder heeft u minimale machinestilstandstijden dankzij onze snelle en effectieve reiniging van onze deskundige vakmensen.  Onze vakmensen zitten al jaren in het vak en weten precies wat zij moeten doen. Ook zijn er geen resten zoals straalmiddelen of afvalwater bij deze methode te zien, omdat er simpelweg geen gebruik van water gemaakt wordt. Er zijn meerdere voordelen die voor u en uw bedrijf te zien zijn bij de droogijsstralen methode. Bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend informatie aan en ontdek onze werkzaamheden!

Droogijsstralen bij C&R Group

Naast dat wij technisch reinigen aanbieden, doen wij ook renovatie en coaten, gevels en nog veel meer werkzaamheden uitvoeren. Bent u benieuwd wat C&R Group voor uw bedrijf kan betekenen? Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden die wij uw bedrijf kunnen bieden. Wij hebben meer dan 25 gediplomeerde werknemers.  Bij ons staan veiligheid, milieu en hygiëne hoog in het vaandel en moet ieder personeelslid in het bezit zijn van een VCA-certificaat. Onze vakmensen zijn door heel Nederland te vinden en daardoor kunnen wij snel op locatie zijn om de problemen of schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. C&R Group zit gevestigd in het Brabantse dorp Wijk en Aalburg. Zien of horen wij binnenkort van u wat wij voor u kunnen betekenen? Onze medewerkers staan altijd klaar voor u!