Droogijsstralen

Reinigen met droogijs

Droogijsstralen is een bijzondere reinigingsmethode waarbij geen water maar koolzuur (in vaste vorm) gebruikt wordt. Deze methode is zeer geschikt om vervuiling van oppervlakken en objecten te verwijderen. Droogijs is een natuurlijk product en dus milieuvriendelijk en veilig om mee te werken. Het proces is bijzonder effectief, en is een tijdbesparend alternatief voor traditionele industriële reinigingsmethodes.

Droogijsstralen is een volledig droog proces, aangezien het droogijs uit C02 bestaat en dus verdampt wanneer het met het te reinigen oppervlak in aanraking komt. Door de lage temperatuur van het droogijs koelt het vuil af en krimpt het. Zo laat het vuil zeer eenvoudig los.

Voordelen

– Bacteriedodend
– Geen gevaar voor corrosie
– Milieuvriendelijk reinigen zonder chemicaliën of straalmiddelen
– Minimale machinestilstandtijden dankzij snelle en effectieve reiniging
– Oppervlakken worden niet beschadigd
– Geen resten zoals straalmiddelen of afvalwater

Een bijkomend voordeel is dat CO2 niet elektrisch geleidend is. Hierdoor kunnen stroomkasten en bedrading gewoon worden gereinigd zonder ze eerst spanningsvrij te moeten maken. Dankzij het bacteriedodende effect van CO2 neemt bacteriegroei sterk af. Dit is vooral interessant voor de voedingssector en de farmaceutische industrie.

Het reinigingsproces:

Mechanisch

De droogijskorrels versnellen in de luchtstroom en raken de ongewenste aanslag met hoge snelheid, waarna deze verwijderd wordt.

Thermisch

De lage temperatuur van het droogijs (-79,5 ℃) zorgt als het ware voor thermische shock: de aanslag krimpt, wordt broos en vertoont kleine scheurtjes. Hierdoor maakt de vervuiling zich van het oppervlak los.

Sublimatie

Wanneer de droogijskorrels een oppervlak raken, verdampen ze van vaste vorm direct naar gasvorm. Dit hele proces heet sublimatie. Hierdoor wordt het volume 700 keer vergroot, waardoor de aanslag “explodeert”.

Dit proces wordt voornamelijk toegepast in:

– Food – productiebanden, machines, koelingen, ventilatiekanalen, elektrische panelen, printplaten reinigen ect.
– Industriële reiniging – mallen, ventilatiekanalen, motoren, productiebanden etc.
– Facilitaire reiniging – oppervlakte reiniging, reinigen van bekleding etc.
– Grafische industrie – inktrollen, matrijzen, afwerkingsmachines, offsetpersen etc.
– Kunststof/rubberindustrie – matrijzen, mallen, persen, transportbanden etc.
– Brandschade reiniging – verwijderen van roet
– Jachtbouw – antifouling verwijderen, reinigen van bekleding, motoren, casco’s etc.
– Bouw – Verwijdering van spuitasbest, gevelreiniging, verwijderen van bepaalde soorten verf etc.

 

Vraag offerte aan

Droogijsstralen, reinigen met droogijs

Bent u op zoek naar een dynamisch bedrijf die u kan voorzien van droogijsstralen? C&R Group helpt u graag met het reinigen van vervuilde oppervlakten en objecten. Droogijsstralen is een bijzondere reinigingsmethode waarbij geen water, maar koolzuur wordt gebruikt. Door gebruik te maken van deze reinigingsmethode kunt u vervuiling op oppervlakken en objecten goed reinigen. Droogijsstralen is daarnaast ook tijdbesparend en zeer effectief. Het droogijs bestaat uit CO2, door de CO2 is het droogijsstralen een volledig droog proces. Het droogijs verdampt wanneer het met de vervuilde ondergrond in aanraking komt. Door de lage temperatuur van het droogijs koelt het vuil af en krimpt het. Zo laat het vuil zeer eenvoudig los en kunnen wij het vervuilde oppervlak goed schoonmaken. 

Voordelen van droogijsstralen

Door gebruik te maken van droogijsstralen profiteert u van veel voordelen. Het doodt bacteriën, er is geen gevaar voor corrosie en de oppervlakten worden niet beschadigd. Daarnaast is het gebruikmaken van droogijs milieuvriendelijk. Wij reinigen namelijk zonder chemicaliën of straalmiddelen. Hierdoor zijn er minimale machine-stil-stand-tijden dankzij de snelle en effectieve reiniging. Een bijkomend voordeel is dat CO2 niet elektrisch geleidend is. Hierdoor kunnen stroomkasten en bedrading worden gereinigd zonder ze eerst spanningsvrij te moeten maken. Dankzij het bacterie dodende effect van CO2 neemt de bacteriegroei ook sterk af. 

Droogijsstralen bij C&R Group

Bent u benieuwd wat C&R Croup voor u kan betekenen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. C&R Group is een dynamisch reinigings- en conserveringsbedrijf met deskundige en gemotiveerde medewerkers. Wij zijn een modern bedrijf waarbij veiligheid, milieu en hygiëne hoog in het vaandel staan. Al onze gespecialiseerde medewerkers zijn VCA gecertificeerd. U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over technische reinigingen, renovaties en meer! In ons vakgebied vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers creatief en flexibel inspelen op uw wensen. U vindt bij ons een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding! C&R Group werkt volgens de normen van onder andere : NEN 4400-1, HACCP, ISO 22000, BRC, Global GAP. Wij werken voor vele grote bekende bedrijven zoals Ahold, VOIN, Van der Valk, Delifrance, Flora Holland, Friesland Campina, Gemeente Den Haag, KLM Cargo, Lidl, Loetje, Radboud UMC, Rijkswaterstaat, Strukton, The Greenery en de Universiteit van Leiden. 

Heeft u vragen over onze aangeboden diensten met betrekking tot droogijsstralen? U kunt ons altijd telefonisch benaderen. Wij bieden u onder andere een 24 uursservice aan. Onze medewerkers staan u graag te woord en vertellen u graag wat de passende mogelijkheden voor u zijn.