Nevel-installatie

nevelinstallatieLuchtgekoelde condensors zullen tijdens de winter een uitstekende prestatie leveren. Echter kan de exact zelfde luchtgekoelde condensor/ dry cooler in de zomer voor grootte problemen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan storingen, koelingen die hun gewenste temperatuur niet behalen en derving in de producten. Gelukkig kunnen wij de veel voorkomende problemen voor u tackelen, veelal zien wij 2 problemen:

  1. Een verontreinigde condensor kan minder goed zijn lucht aanzuigen. Hierdoor stijgt de temperatuur in de condensor. Plan daarom tijdig uw reiniging in!
  2. De buitenlucht heeft een te hoge temperatuur hierdoor kan de condensor onvoldoende koelvermogen genereren. De condensor kan dus simpel gezegd zijn warmte niet kwijt en behaalt een lager rendement.

 

Het verlagen van de buitenlucht is echter een lastiger probleem hiervoor gebruiken wij de nevel-installatie om de installatie adiabatisch te koelen. Dit kunnen wij aanbrengen op bestaande installaties. Door een constante waterstroom rond de onderzijde van de condensor aan te brengen kunnen wij een temperatuur verschil van 4-7° in tegenstelling tot de buitenlucht creëren. Dit kan tot een capaciteitsverhoging van 10-20% leiden. In tegenstelling tot veel conventionele sproeiers gebruiken wij speciale sproeikoppen die een laag water verbruik hebben en spuiten wij geen direct water tegen het lamellenblok. Direct watercontact met het lamellenblok leid namelijk tot ophoping van kalk en een kortere levensduur van uw luchtgekoelde condensors / dry cooler. Onze nevel-installaties bevatten een automatische leegloop, hierdoor heeft het geen negatief-effect op uw legionella beheersing en kunnen uw leidingen ook niet bevriezen. Tevens kunnen wij temperatuur sensoren toevoegen aan de nevel-installatie, hierdoor gaat de installatie automatisch aan en uit en wordt u volledig ontzien!

 

Is uw interesse gewekt? Neem contact op met onze service afdeling of vraag hier onder een offerte aan. De specialisten van C&R staan altijd voor u klaar.

Vraag offerte aan


Wij werken voor: