Luchtkanaalreiniging

luchtkanaalreinigingOp zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor uw luchtkanaalreiniging? Op iedere werkplek is het belangrijk dat er sprake is van een gezond luchtklimaat. Hiervoor wordt er op steeds meer plekken gebruik gemaakt van een luchtbehandelingssyteem. Zo worden deze systemen toegepast in de industrie, maar ook in ziekenhuizen en steeds meer in woningen. Is er sprake van een groter gebouw, dan wordt de lucht verplaatst door middel van luchtkanalen.

Waarom een luchtkanaalreiniging zo belangrijk is

Om een gezond luchtklimaat te kunnen garanderen is het belangrijk dat een luchtkanaal tijdig wordt gereinigd. Omdat een luchtkanaal veel stofdeeltjes en vuil te verduren krijgt kan een luchtkanaal op den duur vervuild raken. Dit heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit. Wordt een luchtkanaalreiniging niet op tijd uitgevoerd dan kan dat leiden tot gezondheidsklachten of storingen van het luchtbehandelingssysteem.

Een luchtkanaalreiniging laten uitvoeren

Om problemen te voorkomen en het luchtklimaat goed te houden is het nodig om tijdig een luchtkanaalreiniging uit te laten voeren. Bij C&R Group reinigen we de luchtkanalen op professionele en grondige wijze. Bij een reinigingsbeurt van de luchtkanalen worden er op strategische plekken inspectieluiken aangebracht, zodat we precies kunnen zien hoe de reiniging verloopt en waar het vuil zich bevindt. C&R Group voert inspecties van luchtkanalen uit en, zo nodig, reinigingsbeurten. Om een luchtkanaal goed te kunnen reinigen maken we gebruik van verschillende methodes. Zo gebruiken we de handmatige borstelmethode, de vacuüm borstelmethode, pneumatisch reinigen met behulp van perslucht en nat reinigen door middel van water met reinigingsmiddel. Na het reinigen van een luchtkanaal wordt het luchtkanaal gedesinfecteerd. Vervolgens ontvangt u van ons een rapportage, zodat u precies weet wat er aan de luchtkanalen is gedaan.

Bij C&R Group is het mogelijk om de luchtkanalen na de reiniging te laten impregneren. Door een luchtkanaal te impregneren wordt voorkomen dat losse vezels van het isolatiemateriaal in het systeem of in de omgevingslucht terecht komen. Heeft u interesse in het laten impregneren van uw luchtkanalen? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.

C&R Group is een modern en dynamisch reinigings- en conserveringsbedrijf waar uw wensen centraal staan. We werken met ervaren en gemotiveerde medewerkers en we doen er alles aan om altijd een passende aanpak te kunnen bieden. We denken met u mee en geven u graag deskundig advies over de beste aanpak. We stellen ons graag flexibel op. Is het bijvoorbeeld lastig om een reiniging uit te laten voeren tijdens reguliere werktijden? Dan is het mogelijk om de reiniging op een ander tijdstip uit te laten voeren.

Wat kunnen wij voor u betekenen? Wilt u direct uw luchtkanaalreiniging inplannen? We horen graag van u!